Viimane kuu on möödunud müstika ja harjutamise vaimus, ülikoolgi on tegevust pakkunud. Kolm viimast nädalat on möödunud kolmes erinevas kloostris. Eelmisel nädalal andsime gregoriaani-ansambliga kontserdi sajale inimesele Ratzeburgis, samuti on seljataga kaks müstikakursust Jeesus-palvega erinevates benediktiinikloostreis.

Viimasel poolaastal olen üsna palju tegelenud oma silmadega. Diabeet hammustas silmi. Hea uudis on see, et praegu on olukord päris hea või lausa oivaline. Mulle on juhtunud suurepärane silmaarst, samuti on kaasa aidanud Jeesus-palve, teadlikkuse tõus, männiekstrakt nimega Pycnogenol. Siinne arst lõpetas silmade laserdamise ja hakkasin saama hoopis silmasüste, mis on mõnusalt edu toonud. Päris oluliseks on seejuures saanud holistiline lähenemine, st silmadega seoses pöördus tähelepanu veresuhkrule, vererõhule, toidule ja liikumisele ning palvepraktikale/meditatsioonile. Esimest korda elus kannan insuliinipumpa, nii et süstima ma enam ei pea.

Dok-töö edeneb vaikselt. Imen aga teadmisi endasse, teen intervjuusid, loen raamatuid. On hea, kui teoloogilised raamatud toovad tõeliselt kasu ka isiksuse arengule ja minu temaatika puhul on see tõepoolest nii. Selle eest olen siiralt tänulik.

Üks järgnevaid suuremaid teemasid on meil hetkel majaprojekt. Avastasin enda jaoks päris hea hinnaga moodulmajad, mille hind on korterite suurusjärgus ja kvaliteet päris kõrge. Samuti on taolist maja võimalik alati suurendada. Linnaäärne elu tundub samuti veidi kassilikum olevat. Samuti on südantsoojendav mõte sellest, et saame enam looduses viibida. Vaatame, mis sellest mõttest välja kujuneb. Hetkel ootame pakkumist ja siis tuleb vaadata, mida majanduslik situatsioon sellest kõigest arvab.

Suvi hakkab läbi saama. Käes on muuseas ka aeg end uuesti kodumaal näidata, meil on veel n-ö pulmareis välja võtmata ja Karvik leidis ühe päris mõnusa koha, kuhu küllap siirdume, nimelt ühte loodusspaasse.

Selleks korraks kõik 🙂

Vermutlich ist es auch höchste Zeit auf deutsch irgend(et)was zu schreiben. Das ist mein erster teils deutschsprachiger Blogeintrag . Das ist eine kleine Zusammenfassung von dem, was geschrieben steht. Es geht mir gut. In letzter Zeit habe ich mich meistens mit Mystik, Seminaren, mit meinen Augen usw. beschäftigt. Es gefällt mir sehr, dass mein Diss.-Thema zu meiner Persönlichkeitsentwicklung beiträgt. Die letzten Wochen verbrachte ich in verschiedenen Klöstern . Es ist alles eine nette Bereicherung gewesen Ein wenig konnte ich auch richtig arbeiten, was mich ebenso freut. In dem letzten Kloster gab es einen Hausschwan und eine Klosterkatze, die beide arbeitstüchtig waren. Dieser Schwan lebt auf dem Gras und hat all das frischgemähte Gras gefressen. Ein wenig traurig erschien er mir doch, weil er da so alleine war und nur ein paar Enten für die Kommunikation da hatte. In ein paar Tagen fliege ich für drei Wochen nach Estland. Erstens werden wir da endlich mal eine Hochzeitsreise realisieren, natürlich wird da wieder das Saunen im Vordergrund stehen. Zweitens haben wir den Plan, uns ein kleines Haus zu kaufen, das besser für die Katzen geeignet wäre und ja keine Miete kosten würde. Am Rande der Stadt zu wohnen wäre doch netter als jetzt. Zentral ist zwar amüsant, aber nicht für die Haustiere und besonders nicht über das Wochenende.